Toiminta Dekolla

Dekon sijainti

Dekon kotipaikka sijaitsee Herttoniemenrannassa aallonmurtajalla. Tarkempi sijainti löytyy tästä. Varmista tarkka lähtöaika ja -paikka kipparilta. Esimerkiksi heinäkuun leirit alkavat ja päättyvät Hangosta/Hankoon.

Deko ei ole risteilyalus, vaikka reissuista peritään maksua. Kaikkien tulee osallistua askareisiin aluksella omien kykyjensä ja taitojensa mukaan. Ja lisää oppii tekemällä!

Eräs tärkeimmistä asioista on yleinen siisteys – autathan pitämällä omat tavarasi siististi säilytyspaikoissaan sekä osallistuthan oma-aloitteisesti yleisiin askareisiin (ruoka/välipalat, siivous, avustava toiminta satamaan/ankkuriin lähdettäessä/tultaessa jne).

Muistathan:

  • Kipparin sana on laki aluksen hallintaan ja turvallisuuteen liittyvissä asioissa.
  • Sukellusvanhimman sana on laki sukellustoimintaan ja -turvallisuuteen liittyvissä asioissa.
  • Suoritathan saamasi käskyt ripeästi parhaan taitosi mukaan.

Sukellusvarusteet

Seuralta on mahdollisuus saada matkan aikana käyttöön sukellusvälineitä (regu, liivit, pullo). Omat perusvälineet on oltava! Ilmoita varustetarpeista kipparille ilmoittautumisen yhteydessä ja varmista häneltä vielä ennen reissua, että tarvitsemasi varusteet on saatavilla.

Sukelluspäivät, kohteet ja kellonajat

Iltasukelluksilla sukelletaan osallistuvien mukaisiin kohteisiin. Jos mukana sekä matalalle (P1) että syvälle (P2/3) sukeltavia, niin valitaan kohde kaikille sopivaksi. Pääsääntöisesti pyritään kohteelle, jossa on sukellettavaa sekä matalalla että syvemmällä. Kokeneempia sukeltajia kaivataan myös iltasukelluksille! Iltareissuille alus lähtee Herttoniemestä aikatalun mukaan kello 17.30.

Kippari toteuttaa viikonloppuretket joko perjantaista sunnuntaihin, lauantaista sunnuntaihin tai kahtena erillisenä sukelluspäivänä.

Vuorossa oleva kippari päättää Dekon liikkeistä, lähtöajoista, satamapaikoista, sukelluskohteista ja muutoksista suunnitelmissa. Matkoilla on aina säävaraus sekä lähtijöiden minimi- ja maksimimäärät. Varmistathan aikataulun ja -paikat kipparilta! Esimerkiksi heinäkuun leirit alkavat Hangosta ja päättyvät Hankoon.

Dekon aikataulut

Dekon aikataulut löytyvät Tapahtumat- sivulta.
Huom! Kalenterissa reissut merkitty päivän tarkkuudella. Jos kippari ei ilmoittele tarkempia aikoja chatissa, niin tarkat ajat, paikat ja suunnitelmat pitää kysyä suoraan reissun kipparilta. Kesän leirit alkavat pääsääntöisesti edeltävänä sunnuntaina.