H2O VIVA! Cartagenassa

H2O VIVA!:n epävirallinen tiedusteluretki Espanjan Cartagenaan on alkanut. Tiedustelujoukkueemme saapui rannikkokaupunkiin eilen ja pääsimme heti alkuun tutustumaan tämän muinaisen kaupungin karnevaaliin. Mahtavat pippalot eikä ollenkaan turisteja. Aitoa Epsanjaa.

Pääkohde tällä reissulla on La Cueva del Agua, joka on yksi manner-Espanjan pisimpiä luolia. Sitä on tutkittu tähän mennessä yhteensä n 2,5 km ja luola jatkuu. Luolasta löytyy oma webbisaitti karttoineen. Siellä on myös uusimman 5-vyöhykkeen kartta. Luolasta löytyy 48-sivuinen artikkeli täältä, tosin vain espanjaksi.

Paikallinen tekkisukellusoperaattori Rivemar järjestää sinne sukelluksia. Täältä löytyy videoita ja aiemmat kartat, jotka voi suurentaa (kts nappi) isoresoluutioiseksi.

Rivemarin toimari Sergi Pérez on osallistunut ko. luolan kartoitukseen ja hän toimii oppaanamme ensi viikolla. Luolassa on max hieman yli 20m syvyyttä eli mukava pidemmällekin dyykille varsinkin, kun keskuksesta saa tupla-18 pulloja ja stageja… Tarina jatkuu tästä.